naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

Terugblik op ‘Meedoen in Meerlo’

Publicatie datum: 28-Jun-2017
Terugblik op ‘Meedoen in Meerlo’

Op zondag 25 juni werd in Meerlo de eerste Dorps- doe dag georganiseerd. Met diverse activiteiten op meerdere plaatsen konden jong en oud zich vermaken. Want dat was juist de bedoeling van deze dag, met activiteiten waaraan iedereen kon deelnemen, een verbinding leggen tussen kinderen, jongeren, ouders en ouderen uit Meerlo. Het spellenuur was daar een mooi voorbeeld van met schaken, rummicub, mens erger je niet of vier op een rij. Spelletjes die iedereen met elkaar kan doen. Nog een mooi voorbeeld is de door kinderen van basisschool Megelsheim verzorgde High Tea.

Verder konden geïnteresseerden terecht bij OJC Merlin voor een DJ workshop. In de kunsttuin van Trees Broers konden ouderen genieten van de schilderijen en jongeren konden juist actief kleien, schilderen of taartjes maken van ballonnetjes geprikt op oasis. De workshop graffitty trok vooral jeugd, jeu de boules toch vooral senioren. Wie zin had, kon nog een potje wandelvoetballen of een demonstratie Bootcamp bekijken. Met muziek op het Open Podium, een wijn-, bier- en kaasproeverij en een BBQ werd de dag compleet. Hoewel…, de uitreiking van de prijzen van de tombola was de echte afsluiting. Maar wie o wie won nou de hoofdprijs, dat schilderij van Trees Broers?

De Dorps- doe dag Meerlo is ontstaan vanuit het project ‘Meedoen in Meerlo’. Dat project is opgestart door basisschool Megelsheim en NaoberzorgPunt Meerlo. Kinderen van de basisschool kregen de opdracht activiteiten te verzinnen waaraan iedereen van jong tot oud kan deelnemen. Een variant op het aloude ganzenbordspel won de hieraan verbonden prijsvraag en werd gebruikt in de aankondigingen en promotieactiviteiten vooraf: het dorps ganzenbordspel.

‘Meedoen in Meerlo’ wordt mede mogelijk gemaakt door basisschool Megelsheim, NaoberzorgPunt Meerlo, De Muziek Fabriek, OJC Merlin, ’t Brugeind, het Jan Linders Fonds en alle vrijwilligers.

Klik hier voor een foto impressie van deze geslaagde activiteit.

Omroep Reindonk heeft een mooi verslag gemaakt. Klik hier om de video te bekijken.