naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

Wekelijks boodschappen doen met de ‘Boodschappenrit’

Publicatie datum: 22-Mar-2017
Wekelijks boodschappen doen met de ‘Boodschappenrit’

In samenwerking met KANZ Tienray, de SamenUitBus en Jan Linders in Tienray heeft NaoberzorgPunt Meerlo een wekelijkse boodschappendienst opgezet naar het nieuwe filiaal in Tienray.

Elke dinsdagmiddag kunnen mensen uit Tienray, Meerlo en Swolgen die ouder zijn dan 55 jaar en/of een functiebeperking hebben, gebruik maken van de boodschappendienst. De SamenUitBus levert de chauffeurs. Een groepje van zes vrijwilligers van NZP en KANZ verzorgen de begeleiding op de bus. Op deze manier hoeft wekelijks boodschappen doen, geen enkel probleem meer te zijn.

Er zijn wat misverstanden ontstaan rond deze boodschappendienst, daarom lichten we de werkwijze graag nog even toe.

  • U neemt contact op met de SamenUitBus Horst en meldt zich gratis aan als ‘klant’. Dat kan tijdens kantooruren op maandag- en donderdagmorgen tussen 10:00 en 12:00 uur via tel. 06-48566699.
  • Vanaf dan krijgt u gratis het maandprogramma toegezonden.
  • Elke keer dat u met een boodschappenrit mee wilt, geeft u dit tijdig telefonisch door tijdens de genoemde kantooruren.
  • U staat op de betreffende dinsdagmiddag rond 14.15 uur thuis klaar. De bus stopt aan de voordeur en de begeleidster helpt u instappen.
  • In 2017 betaalt u de chauffeur slechts € 1,50 per winkelbezoek.
  • Het tijdstip van de terugreis wordt bij aankomst in de winkel samen met de deelnemers, de chauffeur en de begeleidster afgesproken. Binnen die tijd is er natuurlijk ruimte voor het drinken van een gratis kop koffie of thee in de winkel.
  • Als iedereen zijn boodschappen heeft, brengt de chauffeur u op de afgesproken tijd weer naar huis. De begeleiding kan u helpen in de winkel en kan er ook voor zorgen dat de boodschappen keurig bij u binnen komen te staan.

Als initiatiefnemers van deze boodschappendienst hopen wij vurig dat mensen optimaal gebruik gaan maken van deze service. Als u nu aan iemand in uw omgeving denkt waarvoor dit een prima mogelijkheid is om een stukje zelfstandigheid te behouden of terug te krijgen, praat er dan over en probeer die persoon ‘over de drempel’ te helpen.

Naoberzorg: samen kunnen we meer en komen we verder!

U kunt contact met ons opnemen via:
Ons inloopspreekuur: maandag tussen 10:00 en 12:00 uur
Telefonisch: 06-28 86 27 84
E-mail: naobermeerlo@gmail.com

Tevens kunt u informatie over NaoberzorgPunt Meerlo vinden op Facebook.