naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

Een geslaagde match via Naoberzorg

Publicatie datum: 13-Jul-2017
Een geslaagde match via Naoberzorg

Naoberzorg heeft als doel mensen met een (hulp)vraag te matchen met mensen die aan die vraag kunnen voldoen. Vandaag een mooi voorbeeld van een match tussen drie mensen die via Naoberzorg met elkaar in contact zijn gekomen: een vader en dochter met een vrijwilliger van Naoberzorg.

Vader woont na een lange revalidatieperiode weer in zijn eigen woning in Meerlo. Zijn dochter probeert hem daarbij zoveel mogelijk te helpen. Zij sprak tijdens de Kerst-In haar zorgen uit over haar vader en Naoberzorg pakte deze hulpvraag snel op. Sinds een half jaar komt er nu regelmatig een vrijwilliger bij vader op bezoek.

Wat vinden jullie belangrijk in het contact?
“Een klik voelen”, zeggen vader en de vrijwilliger in koor. “Er is onderling vertrouwen en we weten wat we aan elkaar hebben. We houden rekening met elkaar en zeggen duidelijk wat we wel of niet willen.” Verder vinden ze het belangrijk geen vaste afspraken te maken. “Ik loop regelmatig ‘op de bonnefooi’ een keer binnen of bel even”, vult de vrijwilliger aan. “Komt het uit, dan is dat oké, komt het niet uit, dan is het ook prima.”

Wat ondernemen jullie samen zoal?
“Omdat ik moeilijker alleen op pad kan, wil ik er samen op uit als het even kan ”, zegt vader. “Ik zit al zoveel binnen.” Eerst bepaalde de rolstoel de gezamenlijke wandeling. Sinds er een scootmobiel is, gaan ze verder van huis. De vrijwilliger: “Ik moet nu fietsend flink op de pedalen om hem bij te kunnen houden.” Beiden moeten er smakelijk om lachen en het is helemaal voor te stellen hoe ze samen van zo’n tochtje genieten. Als ze samen koffie drinken, wordt ook veel gesproken over vroeger en de dingen die in het leven op hun pad zijn gekomen. “Voor mij zijn die gesprekken leerzaam”, geeft de vrijwilliger aan. Hij bewondert tevens hoe zijn ‘maatje’ omgaat met tegenslagen. “Hij zegt vaak ‘het is nou eenmaal zo’, dat tekent zijn veerkracht.”

Hoe ervaart de dochter deze match?
“Ik vind het fijn om te horen dat ze samen actief zijn en ik zie dat ze het samen gezellig hebben. Mijn taken zijn hetzelfde gebleven, maar ik heb nu wel iemand waarop ik voor sommige zaken kan terugvallen. Pap vecht erg voor zijn zelfstandigheid en zoekt altijd eerst zelf naar oplossingen. Dat vind ik mooi, maar soms is dat ook wel moeilijk. Dan is het goed dat we nu weten dat we via Naoberzorg altijd ondersteuning kunnen vragen.”

Naoberzorg: samen kunnen we meer en komen we verder!

Hebt u een hulpvraag of kent u iemand met een hulpvraag? Laat het ons dan weten via:
Het inloopspreekuur op maandag tussen 10:00 en 12:00 uur
Telefonisch: 06-28 86 27 84
E-mail: naobermeerlo@gmail.com