naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

Wethouder enthousiast over initiatief

Publicatie datum: 02-Dec-2013
Wethouder enthousiast over initiatief

Wethouder Birgit op de Laak van Horst aan de Maas is zeer enthousiast over het Meerlose burgerinitiatief om Naoberzorg te gaan organiseren met vrijwilligers. Ze is verheugd over het feit dat nu al zo’n honderd inwoners zich hebben gemeld om als vrijwilliger voor NaoberzorgPunt Meerlo aan het werk te gaan. “Dat is een hoge score”, aldus de wethouder. Dat zei ze maandag 25 november in het Medisch Centrum ’t Raadhuis tijdens een bijeenkomst met de initiatiefgroep. Ze vindt het ook positief dat bestaande organisaties dit project ondersteunen. De wethouder bestudeert thans welke mogelijkheden de gemeente heeft om dit initiatief te ondersteunen en te faciliteren.

De initiatiefgroep vormt op korte termijn een stichting en zoekt een kantoorruimte waar het NaoberzorgPunt zich kan vestigen en van waaruit alles wordt gecoördineerd. Het punt hoopt dat er een ruimte is in het medisch centrum.

Alle bestaande vormen van mantelzorg/naoberzorg zoals De Zonnebloem, Rode kruis, de kerk (zie onder andere de adventsbrief van de bisschop) en de KBO blijven hun voortreffelijk werk voortzetten. Zij kunnen elkaar straks ondersteunen en versterken.

Begin 2014 gaat NaoberzorgPunt al kijken waar ze nu al mensen bij elkaar kunnen brengen (halers en brengers). Verder gaan ze contact opnemen met alle mensen die zich inmiddels via de enquête hebben gemeld als vrijwilliger en met hen die hebben aangegeven hulp te kunnen gebruiken.

Daarnaast zal bekeken worden in hoeverre het opzetten van een klussendienst, eventueel samen met de KBO, tot de mogelijkheden gaat behoren. Een klussendienst waar iedere Meerlonaar een beroep op kan doen die een klusje in of rond het huis vanwege een handicap, gezondheidsproblemen of anderszins zelf niet meer kan doen.

In het voorjaar wil NaoberzorgPunt een open dag houden samen met andere aanbieders van mantelzorg/vrijwilligerswerk.