naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

Naoberzorg licht toe: oproep sneeuwruimen

Publicatie datum: 04-Feb-2015
Naoberzorg licht toe: oproep sneeuwruimen

Het NaoberzorgPunt Meerlo is gevraagd om een handje te helpen met sneeuwruimen bij het Gezondheidscentrum zodat de bezoekers ongehinderd en veilig naar binnen kunnen. Naar aanleiding daarvan hebben wij vragen en opmerkingen vanuit zowel het dorp als onze vrijwilligers gekregen over onze oproep in deze. Is dit wel een taak van NaoberzorgPunt of moeten gemeente en huurders dit zelf doen?

 De gemeente heeft bij sneeuwval prioriteit om de doorgaande wegen in de dorpen vrij te krijgen. Ze kunnen dus niet in alle vroegte ook in de dorpen bij openbare ruimtes alles sneeuwvrij maken. Toen wij de vraag kregen hebben wij daar positief op geantwoord en wel om de volgende redenen:

  • Wij vinden het belangrijk dat een dergelijke voorziening voor onze burgers goed bereikbaar en toegankelijk is. Het is tevens een voorbeeldfunctie naar iedereen om trottoirs sneeuwvrij te maken als uw buren dat om allerlei redenen niet kunnen.
  • De gemeente stelt ons kantoorruimte, met de daarbij behorende vaste lasten, gratis ter beschikking in het Gezondheidscentrum. In het kader van de ‘wederkerigheid’ vinden wij het belangrijk om op deze manier iets terug te kunnen doen.
  • De huurders van het gezondheidscentrum dragen zelf of vanuit hun netwerk ook bij aan het sneeuwvrij maken van de toegang tot het Gezondheidscentrum.

Wij gaan er vanuit dat de inwoners begrip op kunnen brengen voor onze afweging.

Inmiddels hebben zich al enkele vrijwilligers gemeld. Als u ook mee wilt doen, laat het ons dan even weten !

Bestuur en Coördinatieteam NaoberzorgPunt Meerlo

Inloopspreekuur elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur                                                                                                       

LET OP: 16 februari geen inloopspreekuur ivm carnaval