naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

Huifkartocht 2015: genieten van natuur en muziek

Publicatie datum: 30-Jun-2015
Huifkartocht 2015: genieten van natuur en muziek

Op zondag 28 juni namen meer dan 250 wandelaars deel aan de muzikale wandeling die door Amuzant voor de derde keer werd georganiseerd. NaoberzorgPunt Meerlo zorgde voor het tweede jaar op rij voor huifkarren zodat ook mensen die minder goed ter been zijn dit evenement konden mee beleven. Ruim 40 mensen maakten van die mogelijkheid gebruik.

Met de huifkar gingen veel inwoners en oud-inwoners van Meerlo mee. Voor het eerst was er ook de mogelijkheid voor inwoners van Tienray om deel te nemen. Dit werd mogelijk door samenwerking met het NaoberzorgPunt Tienray: KANZ. Verder was er een groep deelnemers die klant zijn van de SamenUitBus uit Horst aan de Maas.

De drie huifkarren van Wimas waren voor de gelegenheid omgedoopt tot rode, groene en blauwe huifkar. De rit ging door het mooie natuurgebied waar de Oude Maasarm gereactiveerd gaat worden. Vrijwilligers van het project ‘Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum’ gaven op de huifkarren tekst en uitleg. Tijdens de rit zorgden twee muzikanten met een accordeon en een draaiorgel voor extra sfeer op de huifkarren.
Bij de eerste muzikale stop, in de prachtige tuin van de familie Vervoort, blies ‘4-You’ de longen uit hun lijf met gezellige muziek. Tijdens de volgende stop kregen we een heel bijzonder optreden. Speciaal voor onze deelnemers kwam het ‘Meerlo’s Gemend Koor’ naar de huifkarren toe en zorgde voor een extra Limburgs tintje met liedjes in het dialect. Bij het Kasteelke swingde ‘Just For Fun’ de pan uit.

Moe maar voldaan stapten de deelnemers, geholpen door vrijwillig(st)ers van NaoberzorgPunt, om 16:15 uur voor het laatst weer uit de huifkarren op het eindpunt bij ‘De Speulplats’. Wie er nog niet genoeg van had, kon daar onder het genot van een drankje luisteren naar de Big Band Noord-Limburg, als afsluiting van deze mooie muzikale middag.

Klik hier voor een foto impressie van deze geslaagde activiteit.