naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

Kinderen maken dorpsganzenbord en winnen ijscoupe

Publicatie datum: 18-Nov-2015
Kinderen maken dorpsganzenbord en winnen ijscoupe

Groep 5 van basisschool Megelsheim heeft de ideeën wedstrijd gewonnen van NaoberzorgPunt Meerlo. Onder de titel “Meedoen….van Meerlo naar Gambia “ moesten de kinderen iets ontwikkelen dat zowel voor hen als voor ouderen leuk zou zijn. De kinderen maakten vervolgens een ganzenbord met daarop huizen en winkels uit Meerlo en opdrachten in de sfeer van klusjes of spellen doen met ouderen. Dit alles past in het kader van Naoberzorg. Het spel kan gespeeld worden met de schoolkinderen en ouderen die om een verzetje en contact verlegen zitten. Ook dat is “MEEDOEN”.

De winnende klas mocht onlangs naar ijssalon Passi in Horst om daar, samen met de juf en een aantal bestuursleden en vrijwilligers van Naoberzorg, een ijscoupe te gaan verorberen.

In het kader van het gezamenlijk project “MEEDOEN” volgen nog een aantal activiteiten. Naoberzorg wil het contact met de school verstevigen en alle ingediende ideeën het komende schooljaar een plek geven.

Voor de komende tijd staan de volgende plannen op de rails: Op 9 december staat de knutselochtend in het kader van kerst op de agenda. Tijdens deze ochtend worden ‘zorgvriendjes’ gemaakt die bestemd zijn voor kinderen in een asielzoekerscentrum in de regio. Ouders en grootouders kunnen zich hiervoor aanmelden. Binnenkort gaat Naoberzorg samen met de school een aantal gezelschapsspellen kopen. Bedoeling is dat elke week een uurtje per klas vrijgemaakt wordt om samen met ouderen spelletjes te doen op school. En medio volgend jaar wil Naoberzorg samen met de school een dorpsdagactiviteit organiseren.

Hier kunt u de foto’s van deze geslaagde activiteit bekijken.