naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

Prachtige Zorgvriendjes gemaakt door kinderen basisschool Megelsheim

Publicatie datum: 20-Dec-2015
Prachtige Zorgvriendjes gemaakt door kinderen basisschool Megelsheim

Vanuit een gezamenlijk initiatief van Basisschool Megelsheim, Praktijk Dansend Hart en NaoberzorgPunt Meerlo zijn afgelopen weken prachtige Zorgvriendjes gemaakt voor vluchtelingenkinderen.

Zoals we eerder schreven op 11 november 2015 is de kerstactiviteit van de basisschool dit jaar ingevuld in het kader van een actie voor vluchtelingenkinderen.

Op 25 november waren 2 klaslokalen omgetoverd in ware naaiateliers waar met hulp van een grote groep vrijwilligers de ingezamelde stofjes en materialen tot de basis(popjes) voor de Zorgvriendjes zijn verwerkt.

Op 9 december hebben de kinderen samen met leerkrachten, ouders, familieleden en opnieuw veel vrijwilligers van het NZP de Zorgvriendjes prachtig afgemaakt. Met knopen, draden, stiften, glitters en andere versierselen zijn kleurrijke creaties gemaakt.

De kinderen hebben aan de Zorgvriendjes een wens, tekening of brief toegevoegd om de vluchtelingenkinderen een hart onder de riem te steken.

Als resultaat van deze enthousiaste en warme samenwerking tussen jong en oud zijn ongeveer 150 Zorgvriendjes gemaakt. Veel mensen hebben tijdens de Kerst-In op 9 december de poppetjes al gezien in het Gezondheidscentrum.

Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het AZC in Blitterswijck zullen de Zorgvriendjes samen met een aantal kinderen van Megelsheim daar of op een andere locatie worden uitgedeeld.

Elk Zorgvriendje is bedoeld als speciaal vriendje voor het vluchtelingenkind.
Een mooi, zacht, lief vriendje om mee te knuffelen en je zorgen te delen.

Klik hier voor de foto’s van deze hartverwarmende actie