naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

NaoberzorgPunt Meerlo van start onder grote belangstelling

Publicatie datum: 26-May-2014
NaoberzorgPunt Meerlo van start onder grote belangstelling

Wethouder Birgit op de Laak van Horst aan de Maas heeft samen met Vic (6) en Dex (3) Poels de naam van NaoberzorgPunt Meerlo op de zuil voor het gezondheidscentrum onthuld. Daarmee werd het NaoberzorgPunt officieel geopend. Dat gebeurde donderdag 22 mei onder grote belangstelling van organisaties, vrijwilligers en geïnteresseerde inwoners van Meerlo.

De wethouder prees de wijze waarop de inwoners van Meerlo samen dit NaoberzorgPunt hebben opgezet en was zeer verrast over het groot aantal dorpelingen dat zich inmiddels heeft gemeld als vrijwilliger. Bovendien juichte zij het toe dat NaoberzorgPunt nauw samenwerkt met de bestaande organisaties die nu al Naoberzorg verrichten, zoals KBO, De Zonnebloem, Rode kruis, de parochie Joannes de Doper en de dorpsraad.

Voorzitter Stanley der Meer van NaoberzorgPunt memoreerde dat de organisatie in vrij korte tijd is opgezet met steun van veel mensen en bedrijven als Luc-it, InZichtadvies en Apotheek Maasdorpen, maar ook met de dorpsraad. Volgens hem komt dat door de goede samenwerking met alle partijen in Meerlo. Ook de positieve ondersteuning vanuit de gemeente Horst aan de Maas werd door hem nadrukkelijk gemeld.
Hij was zeer verrast door een cheque van € 2.494 die NaoberzorgPunt kreeg aangeboden van de onlangs opgeheven politieke groepering Progressieve Kombinatie. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om het nieuwe kantoor op de eerste verdieping van het Gezondheidscentrum te bezichtigen. De eerste verdieping is ook per lift bereikbaar.

Inwoners die een hulpvraag hebben of inwoners die graag iets willen doen als vrijwilliger kunnen daarvoor speciale kaarten invullen die op enkele plaatsen in Meerlo zullen worden neergelegd. Het coördinatieteam -waar de inwoners met al hun vragen terecht kunnen- heeft elke maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur spreekuur in dit kantoor. Daarnaast is het NaoberzorgPunt telefonisch bereikbaar op het nummer 06-28862784, maar ook per e-mail: naobermeerlo@gmail.com.

Klik hier voor foto's van de openingsmiddag.