naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

NaoberzorgPunt Meerlo in het zonnetje gezet

Publicatie datum: 21-May-2014
NaoberzorgPunt Meerlo in het zonnetje gezet

Op de WIJ-conferentie die zaterdag 17 mei in 't Gasthoês in Horst werd gehouden, was NaoberzorgPunt Meerlo een van de vier lokale burgerinitiatieven op het gebied van zorg, welzijn en werk die extra onder de aandacht werden gebracht.

Tijdens de WIJ-conferentie legden voorzitter Stanley der Meer en secretaris Leo Beterams van NaoberzorgPunt uit hoe in Meerlo Naoberzorg is opgezet en hoe het in de praktijk functioneert. Uit een enquête is gebleken dat er veel vrijwilligers in beweging te krijgen zijn als het gaat om hulp aan dorpsgenoten. "NaoberzorgPunt Meerlo wil verbindingen leggen tussen mensen en organisaties en ook tussen mensen onderling", aldus Der Meer in Hallo Nieuws.

Na de conferentie was er in de Mèrthal het WIJ-festival waar zich 35 burgerinitiativeven presenteerden. NaoberzorgPunt Meerlo presenteerde zich met gloednieuw foldermateriaal en beelden van 'Mieëldere is Goed', een voorbeeld van de inzet van Naoberzorg gericht op het verbinden van mensen en initiatieven.

Wethouder Birgit op de Laak van Horst aan de Maas toonde zich op de WIJ-conferentie onder de indruk van zoveel initiatieven. "Van onderop moeten er initiatieven naar boven komen. Tijdens deze WIJ-conferentie en het WIJ-festival kunnen wij ons ook laten inspireren. We gaan er alles aan doen om ook de komende vier jaar het beste uit de gemeente te halen. Dit WIJ-festival is een startpunt voor meer."