naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

Naoberzorg is er voor iedereen in Meerlo

Publicatie datum: 15-Jun-2016
Naoberzorg is er voor iedereen in Meerlo

Sinds ruim 2 jaar is NaoberzorgPunt Meerlo actief in ons dorp. In deze tweede column willen we onder de aandacht brengen dat we er voor ouderen maar ook jongeren willen zijn, dus eigenlijk voor iedereen.

Bij Naoberzorg gaat het niet alleen om het ontzorgen van ouderen of zorgvragende dorpsgenoten. Naoberzorg ondersteunt en verbindt initiatieven in zorg en welzijn door en voor burgers, voor iedereen binnen onze gemeenschap. Doordat veel vrijwilligers zich hebben aangeboden om dorpsgenoten te ondersteunen, kunnen we vaak een match maken tussen vraag en aanbod. Eigenlijk is het heel gemakkelijk: een of meerdere burgers pakken een probleem op waarvan ze vinden dat het aangepakt moet worden ter ondersteuning van één persoon, een groep van personen of voor de leefbaarheid in het dorp. Naast de matching vanuit vraag naar aanbod, kan het ook andersom werken. Er hebben zich in de afgelopen periode namelijk een aantal vrijwilligers met een specifiek aanbod gemeld bij NaoberzorgPunt Meerlo. Ook daarvan kan via NaoberzorgPunt gebruik worden gemaakt, indien daar behoefte aan is.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Het bieden van budgetondersteuning aan mensen die het zicht op hun financiën kwijt zijn geraakt.
  • Ondersteuning bij het begrijpen en gebruiken van de Franse taal tijdens mondelinge of schriftelijke contacten.
  • Het helpen van leerlingen in het voorgezet onderwijs die moeite hebben met wiskunde.
  • Eenmalige massage voor mensen die fysiek en/of mentaal onder druk staan en zich zo’n ontspannende behandeling door bepaalde omstandigheden of financieel niet kunnen veroorloven.

Naoberzorg is er dus voor iedere burger in Meerlo met een hulpvraag, passend binnen de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Ben jij op zoek naar ondersteuning, of wil jij graag jouw kennis en vaardigheden aanbieden? Laat het ons weten, wij gaan op zoek naar een passende match.

Naoberzorg: samen kunnen we meer en komen we verder!