naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

Uitnodiging informatieavond woon-zorg voorziening en accommodatiebeleid Meerlo

Publicatie datum: 09-Oct-2016
Uitnodiging informatieavond woon-zorg voorziening en accommodatiebeleid Meerlo

Uitnodiging gezamenlijke informatie- en brainstormavond van de Werkgroep accommodatiebeleid Meerlo en Naoberzorgpunt Meerlo

Op 13 oktober as organiseren Naoberzorgpunt Meerlo en de Werkgroep accommodatiebeleid van de Dorpsraad een gezamenlijke brainstorm- en informatie avond voor alle inwoners van Meerlo.

Begin augustus zijn nagenoeg alle besturen van Meerlose verenigingen en organisaties door Naoberzorg uitgenodigd voor een overleg op 13 oktober. Dat overleg zou met name gaan over de mogelijkheden van Wonen met 24-uurs zorg in Meerlo. Het NZP heeft hier een haalbaarheidsonderzoek naar laten uitvoeren, en wil daar de resultaten van presenteren.

Tegelijkertijd was de Werkgroep accommodatiebeleid bezig het accommodatiebeleid van de gemeente Horst aan de Maas in Meerlo op de agenda te krijgen.

In samenspraak met NZP heeft de Werkgroep accommodatiebeleid ervoor gekozen om beide bijeenkomsten op 13 oktober te combineren tot één overleg. Het wordt dus een avond waar twee belangrijke onderwerpen voor Meerlo op de agenda staan.

  • 19.30-20.00 uur: Een woon-zorg voorziening in Meerlo. Is dit haalbaar? (NZP, informatief)
  • 20.00-22.00 uur: De toekomst van accommodaties in Meerlo. (Werkgroep accommodatiebeleid, interactieve brainstormsessies).  

Het tweede deel van de avond zal begeleid worden door Spirato; een organisatie die gemeenschapsvoorzieningen in Limburg vertegenwoordigt en ondersteunt. Op deze avond zullen we proberen een antwoord te vinden op de volgende vragen: Hoe kunnen accommodaties multifunctioneel en slim gebruikt worden? Hoe belangrijk zijn accommodaties voor de leefbaarheid? Wat is de rol van de eigenaren/exploitanten van de accommodaties in Meerlo in de toekomst? Wat is de rol van de inwoners en verenigingen binnen de gemeenschap?

In deze tijd van participatie is stilstaan aan de zijlijn geen optie meer. Uw mening is van groot belang. Denk mee en praat mee. Kom op 13 oktober naar zaal ‘t Brugeind. U bent van harte welkom. De zaal is open vanaf 19.15 uur.

Tot 13 oktober!

Stichting Dorpsraad Meerlo

Bestuur Naoberzorgpunt Meerlo

Werkgroep Accommodatiebeleid Meerlo