naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

WIJ-proefdag: NaoberzorgPunt Meerlo presenteert zich

Publicatie datum: 29-Sep-2014
WIJ-proefdag: NaoberzorgPunt Meerlo presenteert zich

Op 26 september 2014 heeft de gemeente Horst aan de Maas een 'WIJ-proefdag' georganiseerd om leden van de Raad en de Commissie Samenleving kennis te laten maken met diverse burgerinitiatieven in de gemeente Horst aan de Maas. Ook Burgemeester van Rooij en de Wethouders Op de Laak, van Rensch en Driessen waren aanwezig tijdens deze middag-excursie. Allen werden met een bus naar diverse locaties in de gemeente vervoerd om zelf te zien en horen hoe de burgerinitiatieven zich inzetten in de dorpen. Het NaoberzorgPunt Meerlo heeft hen vanuit het thema 'van visie en missie naar praktijk' geïnformeerd. Hierbij is onder anderen verteld hoe we het matchingsproces van vraag en aanbod vormgeven. 

Naast NaoberzorgPunt Meerlo heeft ook de dorpsdagvoorziening "Kom erbij" in Grubbenvorst zich gepresenteerd op hun mooie locatie. Vanuit America was er een presentatie over de manier waarop zij de jongeren in het dorp benaderd hebben en waartoe dat geleid heeft. Na het bezoek aan Meerlo werd de middag afgesloten in 'Het huis van de Wijk' in de Norbertusparochie in Horst. Daar heeft de Stichting Leergeld verteld wat zij doen en voor wie. Natuurlijk was er ook een presentatie over het tot stand komen van dit "Huis van de Wijk". 

Iedereen was het erover eens dat deze middag een zeer zinvolle en praktische manier was om informatie te krijgen over de burgerinitiatieven in Horst aan de Maas.