naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

Het coordinatieteam brengt vraag en aanbod samen

Publicatie datum: 11-Apr-2017
Het coordinatieteam brengt vraag en aanbod samen
  • Bij Naoberzorg komen vraag en aanbod samen. Om daartussen een goede match te maken, heeft Naoberzorg het coördinatieteam (co-team). Welke werkzaamheden verzorgt dit team? Twee leden van het co-team stellen zich voor en geven hierop antwoord.

Wat is jullie drijfveer? “Wij zijn beiden meteen gestart in het co-team, omdat wij in ons dagelijks werk ook te maken hadden met het matchen van mensen.” Beide dames zijn werkzaam geweest in de gezondheidszorg en hebben na hun pensionering meer vrije tijd gekregen.

Welke werkzaamheden verzorgt het co-team? “Elke maandagochtend is er inloopspreekuur, waar twee personen van het team aanwezig zijn. Daarnaast is er elke week iemand verantwoordelijk voor de telefoon en e-mail van Naoberzorg. Als mensen ondersteuning nodig hebben, die ze zelf en in hun netwerk niet meer geregeld krijgen, proberen wij een vrijwilliger te vinden die hierbij wil helpen.” Soms betreft dat een eenmalige klus in of om huis. Andere keren heeft de vrager behoefte aan gezelschap of ondersteuning bij het ondernemen van activiteiten. Het co-team brengt vraag en aanbod samen door de juiste match te zoeken. “Wij zijn een hecht team en naast het zoeken van matches, verzorgen wij bijvoorbeeld ook de huifkartocht en de nieuwjaarsborrel.”

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo mooi? “Er ontstaan mooie, warme contacten. Mensen genieten van de kleine gebaren, een bloemetje uit eigen tuin, even een praatje. Hoe mooi is dat?” De hulpvraag breidt zich vaak vanzelf uit. “Wat begint bij een boodschapje, breidt zich soms uit naar klusjes in de tuin of extra bezoekjes.” De meeste matches zijn al langere tijd actief. “En daar doen we het voor”, beamen beide leden van het co-team stralend. Een mooi en succesvol team binnen Naoberzorg!

In een volgende bijdrage vertellen deze leden van het coördinatieteam wat de meest voorkomende hulpvragen zijn en hoe de matches tot stand komen.

Naoberzorg: samen kunnen we meer en komen we verder!

U kunt contact met ons opnemen via: ons inloopspreekuur op maandag tussen 10:00 en 12:00 uur Telefonisch: 06-28 86 27 84 E-mail adres: naobermeerlo@gmail.com

Tevens kunt u informatie over NaoberzorgPunt Meerlo vinden via: Website: www.naoberzorgmeerlo.nl. Facebook: www.facebook.com/Naoberzorg-Meerlo