naobermeerlo@gmail.com       |       T: 06 28 86 27 84

Aa | Aa | Aa

Samen lachen, Samen sterk

Samen lachen, Samen sterk

Geef elkaar de helpende hand

Geef elkaar de helpende hand

Samen kunnen we meer en komen we verder

Samen kunnen we meer en komen we verder

Nieuws

Hoe het coordinatieteam vraag en aanbod samenbrengt

Publicatie datum: 18-Apr-2017
Hoe het coordinatieteam vraag en aanbod samenbrengt

In een vorige bijdrage gaven twee leden van het coördinatieteam (co-team) van Naoberzorg uitleg over de werkwijze van dat team. Dit keer vertellen ze wat de meest voorkomende hulpvragen zijn en leggen ze uit hoe een match tot stand wordt gebracht.

Wat zijn de meest voorkomende hulpvragen? “Boodschappen doen, meegaan naar het ziekenhuis (en terugkoppelen naar de achterban), gezelschap bij ziekte of beperkte mobiliteit, vervoer verzorgen, spelletjes doen, wandelen of gewoon koffie drinken.” Het team krijgt regelmatig de vraag of er ook thuiszorg geleverd kan worden door vrijwilligers van NaoberzorgPunt. Daar zijn de dames heel duidelijk in. “Nee, thuiszorg bieden wij niet aan. We zijn geen vervanging van de professionele hulp maar een toevoeging. Het blijft op vrijwillige basis en thuiszorg gaat net een paar stappen verder.”

Hoe matchen jullie? We gaan eerst in gesprek met degene die de hulp vraagt. “Je moet goede mensenkennis hebben, soms is er bijvoorbeeld toch professionele hulp nodig of zit er een hele andere vraag achter de oorspronkelijke hulpvraag. Tevens vragen we naar het eigen netwerk van de hulpvrager.” Door de achtergrond van de dames kunnen ze de situatie goed inschatten. “Als de vraag duidelijk is, zoeken we in ons bestand naar een vrijwilliger die past bij deze vraag. Als die gevonden is, maken we een afspraak met de vrager en de vrijwilliger. Bij deze eerste afspraak is altijd iemand van het co-team aanwezig. “We willen graag dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over wat wel en niet binnen de hulpvraag past. Hoe gaat de hulp er precies uitzien? Hoe worden zaken in de praktijk uitgevoerd?” Als de match goed is, dan trekt het co-team zich terug. Uiteraard blijven ze op de achtergrond aanwezig voor vragen en support.

Naoberzorg: samen kunnen we meer en komen we verder!

U kunt contact met ons opnemen via: Ons inloopspreekuur op maandag tussen 10:00 en 12:00 uur. Telefonisch: 06-28 86 27 84. E-mail adres: naobermeerlo@gmail.com

Tevens kunt u informatie over NaoberzorgPunt Meerlo vinden via: Website: www.naoberzorgmeerlo.nl
Facebook: www.facebook.com/Naoberzorg-Meerlo